عمومی, معماری کاخ ها و ساختمان ها در عهد باستان

کاخِ اردشیر بابکان نفسی تازه کرد

خبرنگار امرداد -سیاوُش آریا :

  گروه پاک سازان طبیعت فارس به همراه انجمن مهرگان شیراز، آدینه بیستم دی ماه بنای تاریخی – فرهنگیِ کاخ اردشیر بابکان پیروزآباد پارس را پاک‌سازی کردند.
دوست‌داران  و کُنشگران (:فعالان) زیست بوم  با روشناییِ دل های شان، گرمابخش هوای ابری وسرد زمستانی کاخ اردشیر بودند.
این یادمان ملی که به شوند (:دلیل) بی مهری مردمان بومی پر از زباله شده بود، با تلاش‌ها و کوشش‌های جوانان پرامیدِ کُنشگرِ زیست بوم پاک سازی شد و نفسی تازه کرد.
مدیر گروه پاک سازان طبیعت فارس که از امُرداد ماه امسال این گروه را تشکیل داده درباره آرمان های خود می گوید: «من نزدیک به دو سال است که با گروه رفتگران طبیعت ، در کار پاک سازی زیست بوم استان و کشور همکاری داشته ام و چند ماهی است که خود گروه پاک سازان طبیعت فارس را بنیادگذاری کرده ام وهر ماه دو بار برنامه پاک سازی را انجام می‌دهیم».
او ادامه می‌دهد: «من از پیش با بازدید از جایگاه‌های گردشگری و طبیعی و با آگاهی از وضعیت آن که نیازمند پاک سازی است یا نه،  برنامه ریزی می کنم و پس از آن  با گروه به آن جایگاه رفته و کار پاک سازی را انجام می دهیم».
شهلا ایادی می افزاید: «با این روش ما به مردمان بومی وگردشگران گوشزد می کنیم که زیست‌بوم خود را آلوده نکنند و پاس دار و نگاهبان طبیعت باشند. آرمان گروه از این برنامه‌ها آموزش به‌مردمان بومی و پالایش فرهنگ است. زیرا نگامی که مردم با چشم خود این فعالیت ها را می بینند خود دلگرم شده ودر برخی جاها به ما نیز می پیوندند. با این حرکت ما تلنگری به مردم می‌زنیم و یادآور می‌شویم که زمین این مادر پاک را نیازاریم و با او مهربان باشیم».
ایادی به این نکته نیز اشاره می کند و می‌گوید: «با این وجود  نقش روزنامه‌ها، خبرگزاری ها و از همه مهمتر رسانه ملی( صدا وسیما) را نبا‌د از یاد بُرد و بهترین شیوه و روش برای زیست‌بومی پاکیزه، تبلیغات و برنامه‌های آموزشی از سوی آنان است».
او در ادامه می‌گوید: «این روزها که درشهرهای بزرگی مانند تهران، اسپهان و دیگر شهرها آلودگی هوا وجود دارد و نفس کشیدن سخت شده است باید توجه مردم را به پاکیزه نگه داشتن و حفظ زیست‌بوم جلب کرد. با این روش هم از آلودگی هوا کاسته می‌شود وهم بیماری از مردم  دور می‌شود. شهر و کشور زیبا جز با پاکیزه نگه داشتن و تمیزی آن بوجود نخواهد آمد و همه‌ی مردم باید در حفظ و پاکیزگی آن کوشا باشند».
شهلا ایادی درپاسخ به این پرسش که آیا گروه شما از سوی نهاد یا سازمانی پشتیبانی می‌شود می‌گوید: «ما از هیچ نهاد، ارگان یا سازمانی تاکنون بهایی دریافت نکرده‌ایم و بیشتر بهای برنامه های پاک سازی را خودم پرداخت می کنم و باشندگان نیز بهای خودرو سفر را پرداخت می‌کنند».
این برنامه  سیزدهمین برنامه گروه پاک‌سازان طبیعت فارس بود که با  پیش نهاد و همکاری انجمن مهرگان شیراز برپا گشته بود و از ٧ و ٣٠ دقيقه آغاز و تا ساعت 19  به درازا کشیده شد. دوست داران زیست بوم از دژ دختر، سنگ نگاره تاج گذاری اردشیر بابکان در رودخانه تنگاب  و کاخ اردشیر بابکان بازدید کردند. دبیر انجمن مهرگان (سیاوُش آریا) به همراه مسعود مبین  راهنمای جهانگردی ، توضیحات تاریخی و فرهنگی بناهای یاد شده را بر دوش داشتند.
نکته درخورِ نگرش ، هوای سرد وابری زمستانی بود که موجب نشد تا گروه از کار نکوی خود بازماند.
درپایان نیز جا دارد از نماینده میراث فرهنگی شهرستان پیروزآباد؛ دُرنا شهبازی برای همکاری های خوب شان سپاسگزاری شود.
در ادامه فرتورهای این پاک سازی را می‌بینیم.

 

 


زباله‌هایی که زمان درازی در لابه لای سنگ‌ها جامانده است.

درهوای ابری وسرد زمستانی، دوست داران زیست بوم در تلاشند.


زباله‌ها در چشمه‌ي آب كاخ اردشير بابكان


هوای ابری زمستانی، فضای زیبایی را در بنای ملی بوجود آورده بود و کوشش بانوان چشم‌گیر بود.



دژ دختر پيروزآباد بازسازي شد.

پاک‌سازان طبیعت فارس به همراه تنی چند از هموندان انجمن مهرگان برنامه پاکسازی را انجام دادند.
عکس از سیاوش آریا است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *